Gastronomi på sølyst

Sølysts dedikerede køkkenteam skaber skræddersyede menuer baseret på sæsonens råvarer og på gæsternes ønsker. På Sølyst er gastronomi i højsædet, og vi gør en dyd ud af, at netop menuen bliver en særlig oplevelse.

Vi mestrer både det klassiske og det moderne køkken, hvor den gode smag er i centrum.

Køkkenteamet ledes af Sylvester Andersen, der både har erfaring fra Michelin restauranter i ind- og udland.

Image_indhold_stor14

Lokale råvarer året rundt

Image_indhold_stor4

At anvende urter fra egen urtehave, æbler fra egne æbletræer eller svampe og nødder fra parken er naturligt for os.

Vores køkkenhave lige bag hovedhuset bliver passet og plejet året rundt og brugt flittigt i køkkenet. Årstiden afspejler sig altid i vores menuer.

”Smagen kommer først. Vores køkken er ikke bygget på illusioner og trends, men på sporbarheden af råvarerne, sæsonernes skiften og de fem grundsmage.

Sylvester Andersen, Køkkenchef

Netop råvarerne er enten fra Sølyst egen urtehave eller hentet fra lokale gårde eller landsteder.

 

 

Planlægning Af Menuen

Under kyndig vejledning sammensætter vi i fællesskab med gæsten den færdige menu. Dette sker ud fra gæstens ønsker og under hensyntagen til sæsonens råvarer.

Image_indhold_15

BÆREDYGTIGHED 
PÅ SØLYST

Image_indhold_stor3

Det betyder meget for os, at de råvarer og produkter vi anvender på Sølyst, er så bæredygtige som muligt, og at de afspejler de ønsker, som vores gæster har.

Vi går ikke på kompromis med kvalitet og derfor samarbejder vi med nøje udvalgte leverandører, når vi sammensætter vores menuer til selskaber.

Vi tager madspild alvorligt på Sølyst, og forsøger altid at præge vores gæster i en så bæredygtig retning som muligt. Hvilke råvarer der er til rådighed i Danmark i sæson, mængde af mad på tallerkenen, CO2 venlige råvarer.

 

Sølyst
VINKÆLDER

På Sølyst vil vi gerne holde fokus på, at mad og vin passer så godt sammen som muligt.
Det har stor betydning for helhedsoplevelsen, at der er balance på alle smagssanser, og vi går altid efter enten at matche eller give modspil i vinen til maden.

Når man som gæst bliver mødt af balance i vin og mad, vil man som regel føle sig i komfortzone, og kan nyde hele måltidet og gæsterne omkring sig.

Vi er dog bevidste om, at der er lige så mange smagsforventninger, som der er gæster, så derfor tager vi selvfølgelig det med i vores beregning, og forsøger at guide vores gæster i den mest brede vinsmag, som rammer så mange som muligt.

”Verden er vores vinkælder” og i tæt samarbejde med mange leverandører, formår vi at tilbyde en stor diversitet i alle vores vine.

Vores lager er ikke stort, med der gemmer sig altid gode årgange som sikkert passer til jeres næste fest. Det der ikke findes, vil vi gøre vores yderste for at finde.

Vi glæder os til at blive udfordret på netop dine ønsker.