Bæredygtighed

Bæredygtighed handler i sin enkelthed om at give jorden videre til de næste generationer i lige så god stand, som vi overtog den i. De valg, vi træffer i hverdagen, har betydning og konsekvenser for jorden. Konsekvenser, som man måske ikke kan se i dag, men som kan have betydning langt ind i fremtiden. Det handler i bund og grund om at opføre sig ansvarligt. 

“Bæredygtighed er for alvor kommet på den globale dagsorden, og vi har alle et ansvar for at bidrage positivt til en grønnere omstilling, og den rejse ønsker jeg, Sølyst skal være en del af”

Direktør Henrik W. Nielsen

Tilbage i januar 2018 indgik Sølyst et samarbejde med Gate 21 omkring rådgivning af bæredygtige initiativer under projektet ”Bæredygtig Bundlinje 2.0”. Projektet bygger bro mellem erhvervspolitik og klimapolitik og sætter fokus på grøn omstilling hos små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden. På Sølyst har det resulteret i forskellige initiativer. Energibesparende investeringer og fokus på mindre madspild er nogle af de første skridt mod en udvikling af en bæredygtig forretningsmodel. 300 halogenpærer er udskiftet til LED-pærer, og et intelligent varmesystem regulerer temperaturen i det bevaringsværdige hus – i alt er der fundet energibesparelser svarende til 17,2 tons CO2 årligt.

I forhold til reducering af madspild har Sølyst årligt 3,1 tons overskudsmad, der kan tilgå andre, så der undgås madspild. Sølyst har derfor fået vurderet muligheden for at have en forretningsmodel, hvor Sølyst for eksempel kan indgå i et samarbejde med Byens Hus i Gentofte, Too Good To Go eller Gentofte Kommune om et afsætningssystem, så maden kommer andre til gode. Indsatsen flugter godt med FN-verdensmål om at halvere det globale madspild.

Tilmelding til vores nyhedsbrev